• Vaihde:   0207 431 080
  • Kuljetustilaukset:   0207 431 081
  • +358 (0) 400 82 00 83
  • tilaukset(at)paimionkuljetus

Rahditusperusteet ja palvelumaksut

Paimion Kuljetuksen ja asiakkaan välisen kuljetussopimuksen soveltaminen edellyttää huolellisesti täytettyä rahtikirjaa lähettäjältä jokaiseen lähetykseen.

Kuljetusmaksun määräytyminen

Kuljetusmaksu määräytyy rahdinmaksajan ja Paimion Kuljetukset sopimalla tavalla. Perusteina voidaan vaihtoehtoisesti käyttää yksikköhinnoittelua, Paimio-Salo-Turku (Reitti 1) -taulukkohinnoittelua tai Reitti 2 -taulukkohinnoittelua.

Rahdituspainon määrittely

Kuutiopainolla tarkoitetaan yhden kuutiometrin tilan vievää lähetyserän laskennallista painoa. Laskennallista painoa käytetään rahdituksessa silloin, kun tavaraerän todellinen paino jää alle 333 kg/m3 ja lähetys kestää päälle lastaamisen. Mikäli lähetystä ei voida kuormata muun tavaran päälle tai muuta tavaraa ei voi kuormata sen päälle, saadaan lähetyksen kokonaistilavuus kertomalla pituus x leveys x 2,3 m. Yksikköpainolla tarkoitetaan tietyn käsittely- ja tilayksikön laskennallista minimipainoa, kun sillä olevan lähetyksen päälle tai samaan tilaan ei voi lastata muuta tavaraa.

Yksikköpainot ovat seuraavat:

  • Teholava 370 kg
  • Rullakko 420 kg

Lavapaikkapainot:

  • EUR-lava (tai vastaava mitoiltaan) 740 kg
  • FIN-lava (tai vastaava mitoiltaan) 925 kg

Tyhjät kuormalavat ja muut uudelleen käytettävät pakkaukset:

  • FIN-kuormalavat 1,0 m x 1,2 m lava 60 kg / kpl
  • EUR-kuormalavat 0,8 m x 1,2 m lava 50 kg / kpl
  • Myymälälava 0,6 m x 0,8 m 20 kg / kpl

Muut pakkaukset ja niiden kuormatilasta vaatiman tilan mukaisesti.
Esimerkkejä: polkupyörä yksittäin 90 kg, mopedi 150 kg, moottoripyörä 925 kg

Kun lähetys sisältää useampia edellämainittuja tavaroita, rahdituspainon perusteena on niiden ominaisuuksista ja pinottavuudesta riippuen, niiden kuormatilan kapasiteetista tilasta, lavapaikoista tai lavametreistä yhteensä vaatima osuus.

Pitkä tavara:
Pitkän tavaran rahditusta sovelletaan lähetyksille, joiden todellinen paino on alle 2500 kg. Pitkän tavaran (pituus yli 2,4 m) kuljetusmaksuun lisätään 25 % käsittelylisä.

Muut tavarat ja esineet:
Rahdituspainon laskenta on lähetyksen kuormatilasta ottama tila, johon vaikuttaa tavaran ominaisuus ja pinottavuus.

RAHDINKULJETTAJALLA ON OIKEUS MUUTTAA LÄHETYKSEN RAHDITUSPAINO OIKEAKSI EM. PERUSTEELLA.

Laskutus ja maksuehdot

Mikäli rahdinmaksajalla on voimassaoleva kuljetussopimus, laskutus tapahtuu sopimuksen mukaisin laskutus- ja maksuehdoin. Laskut erääntyvät maksettaviksi laskussa mainittuna eräpäivänä. Maksun voi suorittaa laskussa mainitulle tilille tai toimistolle, Lanatie 1, 21530 Paimio.

Perusmaksuehto on 7 vrk netto laskun päiväyksestä. Ellei rahdinmaksajalla ole voimassaolevaa kuljetussopimusta eikä hän ole maksanut rahtia tavaraa lähettäessään tai vastaanottaessaan, kuljetusmaksut laskutetaan välittömästi kuljetuksen jälkeen. Maksuaika on tällöin heti tai enintään 7 vuorokautta. Maksukehotuksen lähettämisestä peritään muistutusmaksu. Viivästyskorko on korkolain mukainen ja se ilmoitetaan laskussa.

Toimistolle maksettavien kuljetusmaksujen maksuvälineeksi kelpaa ainoastaan käteinen raha. Kuljettajan perimät kuljetusmaksut on maksettava käteisellä.

Kaikkiin rahteihin lisätään polttoainelisä, joka vaihtelee toimituspäivän hinnan mukaisesti. Polttoainelisä lasketaan ja ilmoitetaan prosentteina.

Pidätämme oikeuden äkillisten hintojen muutoksiin niiltä osin, joihin itse emme voi vaikuttaa. Nämä ovat esim. polttoaineiden, palkkojen ja mahdollisten viranomaismaksujen nousut, kuten käyttömaksut, tieverot, erikoiskuljetuslupamaksut. Muuten sovelletaan vuosittaista kuljetusalan indeksikorotusta.

© Paimion kuljetus oy